kuraattorit

Kuvassa Krister Gråhn, picture of krister Gråhn
Krister Gråhn

Krister Gråhn työskentelee veistosten ja installaatioiden parissa. Hän on opiskellut uransa aikana kolmessa eri taidekoulussa ja parhaillaan hän toteuttaa jatko-opintoja Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa
Praxis-ohjelmassa. Viime vuosina hän on oman taiteellisen työskentelynsä ohella tehnyt yhteistyötä eri taiteilijoiden kanssa.

Taiteilijapareina työskentely on tuonut uudenlaista haastetta taiteen tekemiseen – erilaiset esteettiset mieltymykset on sovitettava yhteen ja käytävä jatkuvaa keskustelua teoksen sisällöstä.

Gråhn on pitänyt yksityisnäyttelyitä eri puolilla Suomea ja osallistunut lukuisiin kuratoituihin ja jurytettyihin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin vuodesta 2001. Uransa alusta asti hän on toiminut aktiivisesti myös taidekentän eri rooleissa niin teknisenä toteuttajana, tuottajana, julkaisijana kuin kuraattorinakin.

Kuvassa Riikka Lenkkeri, picture of Riikka Lenkkeri
Riikka Lenkkeri

Riikka Lenkkeri työskentelee taidemaalarina. Hän valmistui Genovan kuvataideakatemiasta Italiassa vuonna 1995. Viime vuosina hän on teoksissaan tutkinut erilaisia maalaustekniikoita yhdistäviä työskentelytapoja, joissa vanhan maalausperinteen tuntemus linkittyy nykymaalauksen materiaaleihin ja sisältöihin. 

Lenkkerillä on takanaan liki 30-vuotinen taiteilijaura ja hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä niin Suomessa kuin Italiassa sekä osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin. 

Taiteellisen työnsä ohella hän on toiminut opettajana ja lopputöiden ohjaajana useissa eri taidekouluissa Suomessa. Hän on jäsenenä Mäntän kuvataiteen ystävät ry:ssä, joka on yhdistys
Mäntän kuvataideviikkojen takana.

 

Kuvataiteen valtakunta / INFO
kuvataiteenvaltakunta(at)taidekaupunki.fi

Seppälän puistotie 7, 35800 Mänttä

+358 (0)44 202 7766

Sivuston teoskuva:
Sylvester Kivelä, videoteos, #FF69CD linssien läpi

Skip to content