kuraattori

A photograph of the curator Katriina Rosavaara.
Katriina Rosavaara

Katriina Rosavaara (KuM, TaM) on kuraattori, kuvataiteilija ja kirjoittaja, jota kiinnostavat paikkojen aikakerrostumat ja katseen katvealueet. Piilotettu, unohdettu ja syrjään työnnetty. Varjot, muisti, arkistot ja vähemmistöt. Kaikki se, mikä ensi vilkaisulla jää huomaamatta, tai tapahtuu niin hitaasti, että sitä ei voi nähdä. Rosavaaraa kiinnostaa, miten aika näkyy. Näistä näkökulmista Rosavaara tarkastelee myös keväällä valmistuvien taiteilijoiden töitä Kuvataiteen valtakunta -näyttelyssä.

Rosavaara työskentelee parhaillaan Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa Kuvataidekoulutuksen visiotyön projektipäällikkönä. Kuvataiteilijana Rosavaara on osallistunut yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla. Edellinen yksityisnäyttely, Joskus toiste minua ei enää ole – Tammisaari 1918, järjestettiin Galleria Elverketissä 2018.

Oman taiteellisen työskentelyn lisäksi Rosavaara on työskennellyt useissa taiteilijoiden asemaa vahvistavissa hankkeissa ja toiminut Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä -hankkeen taiteellisena johtajana. Rosavaaran tuorein kirja, Leijonankesyttäjä, ilmestyi helmikuussa WSOY:n kustantamana.

Kuvataiteen valtakunta / INFO
kuvataiteenvaltakunta(at)taidekaupunki.fi

Seppälän puistotie 7, 35800 Mänttä

+358 (0)44 202 7766

_: _

Skip to content