kuraattori

ILARI LAAMANEN

Ilari Laamanen on New Yorkissa asuva kuraattori, joka työskentelee nykytaiteen ja monialaisten projektien parissa. Työssään hän pohtii usein kommunikaatiota hyperkonnektiivisessa kulttuurissa. Hän on kiinnostunut kokeellisista ja ylenkatsotuista taiteellisen ilmaisun muodoista.

Laamanen on keskittynyt kevään ajan työskentelyyn Suomessa ja tutustunut ammattikorkeakouluista valmistuvien taiteilijoiden lopputyönäyttelyihin kuratoiden kesäkuussa avautuvan
Kuvataiteen valtakunta -näyttelyn Mäntässä. 

”Näyttelyyn valikoitui mukaan monipuolinen ja -mediainen kokonaisuus nykytaidetta. Ilahduin korkeakouluissa näkemieni opinnäytetyönäyttelyiden tasosta.”

Drone-nimellä konseptoidun näyttelyn 14 taiteilijaa käsittelevät identiteettiin ja sukupuoleen liittyviä kysymyksiä ja pohtivat suhdettaan luontoon ja elinympäristöön. 

Laamanen on myös seitsemännen Tallinn Photomonth -nykytaidebiennaalin päänäyttelyn kuraattori (loka-marraskuu 2023). Hänen aiempiin projekteihinsa lukeutuvat Niskanen & Salon Murmurations -ääniteoksen kuratoiminen Brooklyn Bridge Parkiin, New Yorkiin (2020), yhdeksännen Momentum-biennaalin kuratoiminen Mossiin, Norjaan (2017), sekä taidejulkaisujen Crossroads – New Views on Art and Environment (2019), MOBIUS Manual (2017), ja Beyond the Pleasure Principle (2016) toimittaminen.

Laamanen on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Curating, Managing and Mediating Art -koulutusohjelmasta ja filosofian kandidaatiksi 
Turun yliopiston mediatutkimuksesta.

Kuvataiteen valtakunta / INFO
kuvataiteenvaltakunta(at)taidekaupunki.fi

Seppälän puistotie 7, 35800 Mänttä

+358 (0)44 202 7766

_: _

Skip to content